Business Internaţional

Business MAGAZIN. Bătălia pentru Franţa nu iartă pe nimeni: Luptele dintre elitele politice de stânga şi de dreapta pentru cârma ţării au început. Primele victime ale războiului sunt miliardarii, pe care ambele tabere i-au luat în vizor, şi de la care promit să stoarcă şi ultimul euro in interesul naţiunii

Business MAGAZIN. Bătălia pentru Franţa nu iartă pe...

Autor: Iulian Tenchiu

25.06.2024, 13:59 127

Membrii clanului Saade, o familie de miliardari discreţi din Franţa, şi-au petrecut ultimele patru decenii încercând să construiască cât mai silenţios posibil un imperiu global de transport maritim. Jacques Saades, regretatul fondator al afacerii de familie, a evitat în mare parte elita societăţii pariziene şi publicitatea care vine la pachet cu politica, scrie Bloomberg.

Însă acum, când CMA CGM, compania familiei Saade, este condusă de Rolophe Saade, cel mai mediatizat membru al clanului, afacerile lor ca şi a altor miliardari francezi, au intrat în vizorul elitei politice şi a întregii ţări.

Jordan Bardella, care urmează să devină prim-ministru în cazul în care Raliul Naţional de extremă-dreapta al lui Marine Le Pen va obţine majoritatea în viitoarele alegeri legislative, a pus ochii pe companiile de transport maritim pentru majorarea taxelor pe profit.

În ciuda diferenţelor fundamentale, atât Raliul Naţional, cât şi adversarii săi de stânga, alianţa Noul Front Popular, sunt de acord cel puţin asupra unui aspect: impozitarea bogaţilor. Cele două partide care conduc în sondaje promit să lanseze un impozit mai mare pe avere, pentru a umple cuferele statului şi a finanţa cheltuielile pe viitor, iar planurile privind taxarea miliardarilor nu se opresc aici.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro