Business Internaţional

Efectele vizitei lui Putin în Coreea de Nord. Coreea de Sud l-a convocat pe ambasadorul rus în semn de protest faţă de pactul dintre Rusia şi Coreea de Nord

Efectele vizitei lui Putin în Coreea de Nord. Coreea de...

Autor: Mediafax

21.06.2024, 10:47 178

Ministerul de Externe al Coreei de Sud l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în semn de protest faţă de pactul dintre Rusia şi Coreea de Nord semnat la Phenian în această săptămână.

Prim-viceministrul de externe Kim Hong-kyun a transmis poziţia Seulului cu privire la pactul şi cooperarea militară dintre Rusia şi Coreea de Nord lui Georgy Zinoviev, cel mai înalt reprezentant al Rusiei la Seul, a anunţat Ministerul de Externe al Seulului.

Ministrul de externe al Coreei de Sud, Cho Tae-yul, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au condamnat tratatul ca fiind o ameninţare gravă la adresa păcii şi stabilităţii regionale.

Cei doi au discutat la telefon încercând să găsească modalităţi de a răspunde la înţelegerea dintre Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Ei au convenit să monitorizeze îndeaproape situaţia, a precizat Ministerul de Externe.