Business Internaţional

Localnicii sunt tot mai supăraţi pe turişti: Barcelona vrea să interzică închirierile pe termen adresate turiştilor din cauza creşterii preţurilor. „Aceste măsuri nu vor avea efecte imediate, însă vrem să transmitem un semnal”

Localnicii sunt tot mai supăraţi pe turişti: Barcelona...

Autor: Valeriu Dănilă

21.06.2024, 20:19 291

Barcelona vrea să interzică toate închirierile pe termen scurt pentru a limita efectele creşterii preţurilor asupra localnicilor, titrează Bloomberg.

Municipalitatea nu va mai emite noi licente şi nici nu va mai acorda reînnoiri ale acestora începând din anul 2029. Astfel nici o locuinţă nu va mai putea fi închiriată turiştilor, a explicat primarul Jaume Collboni. În acest moment există aproximativ 10.000 de locuinţe care oferă închiriere pe termen scurt turiştilor.

„Ne trebuie mai multe locuinţe, iar măsurile pe care le prezentăm astăzi ajută clasa de mijloc să nu mai fie nevoită să se mute din oraş din cauza preţurilor mari. Aceste măsuri nu vor avea efecte imediate, însă vrem să transmitem un semnal”, a declarat primarul Barcelonei.

Oraşe precum New York, Vancouver sau Tokyo au reguli care prevăd că proprietarii trebuie să locuiască în locuinţele pe care le închiriază, iar San Francisco şi Seattle limitează numărul de proprietăţi care poti fi oferite spre închiriere de o singură persoană.

Cele mai radicale măsuri au fost impuse în Berlin, unde închirierea pe termen scurt a fost complet interzisă în 2016. Cu toate acestea, legea a fost revocată în 2018 din cauza dificultăţilor în aplicarea acesteia.