Business Internaţional

Vor reduce giganţii FMCG preţurile în întreaga Europă după ce au fost arătaţi cu degetul în Franţa?

Vor reduce giganţii FMCG preţurile în întreaga...

Autor: Catalina Apostoiu

24.09.2023, 07:31 259

Firme din sectorul bunurilor de lag consum ca Nestle, Lindt şi Unilever ar putea intra sub presiune crescândă la nivelul întregii Europe pentru a scădea preţurile după ce au fost luaţi în vizor de retailerii şi politicienii din Franţa, susţin experţii din industrie, potrivit Reuters.

Înaintea începerii în scurt timp a negocierilor dintre retaileri şi aceste firme, lanţul de supermarketuri Carre­four a introdus avertismente legate de preţuri pe produse pentru a-i împinge pe furnizorii de bunuri de larg consum, printre care Nestle, PepsiCo şi Unilever, să reducă inflaţia.

Franţa este o ţară vitală pentru companiile din sectorul bunurilor de larg consum, devansând de multă vre­me Germania, Italia, Spania şi alte ţări şi devenind cea mai mare piaţă din UE pentru produse ali­mentare după veniturile supermar­ke­tu­rilor, relevă date furnizate de firma de cercetare IBISWorld.

Guvernul francez vrea să de­van­seze negocierile anuale privind pre­ţurile dintre producătorii de alimente şi supermarketuri cu obiectivul de a asigura reduceri de preţuri până la mijlocul lunii ianuarie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro